fbpx

📞  +31(0)36 202 41 41
Maandag t/m zondag


Op Afspraak

Sim racing events

GA JIJ DE COMPETITIE AAN MET ANDERE RACE FANATEN?

Doe nu mee aan de spannendste sim race competitie en ga strijd aan met maximaal 21 andere coureurs voor P1. Van beginner tot gevorderd, iedereen is welkom.

Hoe werkt een sim race Event?

Mee doen met een sim race event is de allerleukste manier om het simracen te ervaren. Net als tijdens echte autosport races rijden we namelijk een volledig race weekend. 

In eerste instantie beginnen we met een trainingssessie van 20 minuten. Je krijgt hier de tijd om het circuit te verkennen en vast aan de auto te wennen. 

Na de training is er een eerste pauze en kan je je ervaringen delen met de andere coureurs. Geniet van een verfrissend drankje of een snack en kijk eventueel mee met de tweede groep sim coureurs die het circuit op gaat.

Als de pauze of vrije training II voorbij is dan is het weer tijd om terug de sim in te gaan. Wie heeft zijn auto het best onder controle tijdens een kwalificatie sessie van 20 minuten en parkeert zijn bolide daarmee op pole position!

Als alle kwalificatie sessies gereden zijn dan is het tijd voor de race! Tijd om het met elkaar uit te vechten op het circuit! 

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn voor twee races dan wordt je afhankelijk van je kwalificatie tijd ingedeeld in een race. Zo worden de meer ervaren sim coureurs bij elkaar geplaatst en heeft iedereen een leuke en spannende race tegen gelijkwaardige sim coureurs!

20 min vrije training

Bij voldoende inschrijvingen gaat nu de tweede groep coureurs beginnen aan een vrij training van 20 minuten.

De eerste groep heeft nu pauze en kan even bijkomen

20 min kwalificatie

Sta jij op pole position? Bij voldoende inschrijvingen gaat nu de 2de groep de baan op. 

 

Tijd om bij te komen met een drankje of hapje!

Tijd om het met elkaar uit te vechten op het circuit. Ga jij als eerst over de finishlijn?

Bij voldoende inschrijvingen gaat nu de A finale van start. Zat jij bij de allersnelste coureurs? Dan mogen jullie het nu uitvechten op het circuit. Wie gaat er met de titel naar huis?

Tijd om elkaars ronde tijden te vergelijken en mooie verhalen uit te wisselen.

De totale duur van het event is ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Racen in bewegende race simulator
simrace sim race Almere
Challenge met je vrienden
Race Abonnement bij Immersive Experiences
Smooth Robin Immersive Race simulator
Race event Immersive

Mee doen aan een event?

Sim race events vinden doorgaans plaats op elke eerste maandag van de maand tussen 19:30 – 22:00 uur. Wil jij weten met welke auto en op welk circuit er gereden wordt? Bekijk alle event data nu in onze boekingsagenda!

Immersive sim racing evenement

Wil jij racen in een hechte community en de strijd aan gaan met andere race fanaten? Kom dan naar het Immersive sim event en ga met 20 coureurs tegelijkertijd de strijd aan om de overwinning. Van beginner tot gevorderd, iedereen is welkom!

Benieuwd wanneer het eerstvolgende event is? Check de agenda hieronder en meld je aan!

Weet jij iedereen voor te blijven? Dan maak je ook nog eens kans op mooie prijzen!
 

Zien we je dan?

 

Immersive Sim Event Agenda

Sim event
Datum & Tijd
Aanmelden?
Porsche 911 RSR - Bathurst
11 September 19:30 - 22:00
Mazda MX-5 Cup - TT Circuit
2 Oktober 19:30 - 22:00
McLaren 650 GT3 - Silverstone
6 November 19:30 - 22:00
Chrysler Viper GTS-R - Road America
11 December 19:30 - 22:00

In deze 20 minuten durende sessie is het belangrijk om de baan en de auto te leren kennen. Foutjes worden nog niet afgestraft!

 

Training 2 vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.

In deze 20 minuten durende sessie is het belangrijk om een zo snel mogelijke ronde te rijden. Pak jij pole position voor de race?

 

Kwalificatie 2 vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.

Tijdens deze 20 minuten durende sessie is het tijd om iedereen achter je te laten en als eerst over de finish te komen! Win jij de race?

 

Race 2 vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.

Hoe werkt het Immersive sim event?

De leukste manier om het simracen te ervaren is door mee te doen met ons sim race event! Net zoals in echt raceweekenden rijd je een training, kwalificatie en een race! 

 

We beginnen met een training van 20 minuten. Het is belangrijk dat je in deze sessie de baan leert kennen en het gedrag van de auto. 

 

Na afloop van de training heb je een korte pauze. Hierin kun je ervaringen delen en tips vragen aan de andere coureurs of kun je kijken bij de tweede groep (mits er genoeg aanmeldingen zijn). Dit alles kun je doen onder het genot van een drankje en een snack.

 

Als de pauze of de training van de tweede groep er op zit, is het tijd om in de simulator te stappen voor de kwalificatie van 20 minuten. Tijd om erachter te komen wie zijn huiswerk heeft gedaan in de training en met zijn auto de pole position pakt voor de race! 

 

Als alle kwalificaties zijn gereden, is het tijd voor de race! Tijd om te vechten voor iedere positie! 

 

Bij voldoende aanmeldingen voor twee races wordt je, afhankelijk van je tijd in de kwalificatie, ingedeeld in de eerste of tweede race. Op deze manier wordt je gekoppeld aan een race met gelijkwaardige coureurs. 

Zien we jou bij het volgende sim event?

Klik hieronder om je plek te reserveren! VOL=VOL!