logo immersive

Race simulatoren huren voor je event? Ga dan direct naar onze verhuurpagina. Binnenkort is het zo ver, jouw evenement gaat van start en daar mag niks aan ontbreken. Welk evenement je ook organiseert: een race dag, een bedrijfsfeest, opening van een nieuwe locatie, promotie van een product of als bedankje voor de medewerkers en collega’s. Je wil entertainment bij het evenement hebben. Een race simulatoren huren bij Immersive is de ideale oplossing. Entertainment op het event is belangrijk omdat goede entertainment bijdraagt aan het plezier van de gasten. Tevreden gasten zijn bereid om sneller (impuls) aankopen te doen, betere interactie met andere gasten te vertonen en leren sneller. Daarom wil je een saai evenement voorkomen en met het huren van de juiste race simulator hoef je daar niet bang voor te zijn.

Sinds 2017 is de populariteit van de Formule 1 enorm toegenomen en daarmee de wildgroei van aanbieders van racesimulatoren. In dit artikel zal ik je uitleggen waar je op moet letten bij het huren van een Formule 1 of Race simulator.

  1. Verschillende soorten simulatoren huren

  1. Voorbereiding voor jouw simulator evenement

  1. Professionaliteit van de leverancier

  1. Branding en extras

  1. Tarieven en prijzen

  1. Veel voorkomende vragen


1. Verschillende soorten race simulatoren huren

Laten we beginnen met het belangrijkste: de verschillende soorten racesimulatoren. Na een paar goede Google-searches sta je verbaasd te kijken naar het aanbod van de verschillende race simulatoren. Voordat we de verschillende soorten simulatoren behandelen, laat mij je eerst een paar tips geven over de kwaliteit van de simulator

Kwaliteit van de race simulatoren huren

De simulator

Welk materiaal is er gebruikt? Waarschijnlijk krijg je veel gasten op het evenement. Daarom wil je niet dat iemand per ongeluk de simulator breekt of beschadigt. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van de simulator. Je wil liever staal in plaats van plastic.. Verder moet de simulator robuust gebouwd zijn, en toch mooi om naar te kijken. De simulator moet natuurlijk wel uitnodigen tot het rijden van een rondje.

De Hardware

Welke hardware wordt er geleverd? Een watergekoelde PC met goede videokaart kost al snel duizenden euro’s. Daarom bieden sommige leveranciers van racesimulatoren geen PC’s maar Xbox’en en Playstations aan. Hierdoor zijn de graphics slecht, kun je geen Virtual Reality aansluiten en kan het apparatuur oververhit raken.

De software

Welke software wordt er geleverd? Je wil waarschijnlijk niet met verouderde software racen. Als je met F1 wagens wil racen dan wil je waarschijnlijk ook simulatiesoftware dat realistisch met Formule 1 wagens omgaat. Vraag daarnaast ook of de leverancier wel de juiste softwarelicentie heeft. Zonder softwarelicentie mag jij als klant ook geen promotie maken met het beeldmateriaal.

Het stuur en de pedalen

Is er bezuinigd op de controls? Racen doe je natuurlijk het liefst met een professioneel racestuur waarbij je tegenstuur hebt(force feedback). Een Formule 1 simulator huren moet met de mogelijkheid voor DRS en (K)ERS activatie. Deze knoppen moet je wel op het stuur hebben. Daarnaast moet de stoel goed aanvoelen en moeten de racepedalen in te stellen zijn. Laten we nu eens kijken naar het aanbod van race simulatoren huren

Offerte aanvragen


Formule 1 seat Huren

F1 race simulator huren

F1 race simulator huren

Deze Formule 1 simulator wordt gekenmerkt door het liggende F1-stoeltje en door de verhoogde racepedalen. Als Formule 1 coureur lig je in dezelfde houding zoals deze simulator. De F1 wagen moet namelijk laag liggen voor aerodynamica, optimaal zwaartepunt en voor de juiste downforce. Om de instap te vergemakkelijken is de simulator op een podium geplaatst. Deze F1 simulatoren zijn voorzien van professioneel tegenstuur, met flippers op de achterkant van het stuur, en de mogelijkheid voor het instellen van de knoppen. De F1 Simulator is voorzien van een high-end PC met goede videokaart waardoor het mogelijk is om met Virtual Reality te racen. De speakers aan de zijkant zorgen voor een realistisch surround system.

Formule 1 e-sport race simulator huren

Vergelijkbaar met de Formule 1 Seat maar toch anders. De zitstand is volledig van instelbaar en beschikt over Fanatec pendalen met Formule 1 racestuurtjes. Het tegenstuur bij deze simulator is realistischer en heeft alcantara. De snelheid en ideale opschakel momenten worden aangeduid met LED-lampjes op het stuur. De Fanatec-pedalen bestaan uit een gaspedaal en rempedaal zoals tegenwoordig ook in de Formule 1 geracet wordt. De simulatoren zijn aangesloten op een luchtgekoelde hich-end PC met simulatiesoftware.

Full Motion Race Simulator huren (Aanschafprijs €35.000 – €45.000)

Deze Full Motion race Simulator doet zoals hij beschreven is: volledige racebewegingen nabootsen. In Europa kom je deze simulator niet vaak tegen. Dat is niet gek want de simulator kost ongeveer €35.000 – €45.000 per stuk. Het motion platform zorgt ervoor dat de simulator 6 kanten kan bewegen: accelereren, remmen, rechts/links insturen en omhoog/beneden. Pas op de goedkope namaak ‘motion’ simulatoren uit China – deze zijn beter voor het maken van milkshakes.

De simulator wordt bestuurd door een echt Sparco-racestuur met OSW direct drive tegenstuur. De Heusinkveld racepedalen worden gebruikt door professionals maar zijn bij Immersive zo afgesteld dat ook een 12-jarig kind uit de voeten kan met gas geven en remmen. De Cobra Racestoel kun je terugvinden in GT3 wagens, tourwagens en Endurance Racers. De simulator bestaat standaard uit een enkele curved monitor tv scherm maar kan ook uitgebreid worden met een triple monitor setup zoals bovenstaande foto.

Wil je een echte Race simulator huren? Bekijk onze pagina; Race simulator huren voor het aanbod of neem direct contact op via info@immersive.nl


2. Voorbereiding voor jouw race simulator evenement

Elk evenement is anders en je wil dan ook dat jouw leveranciers met je meedenken. Informeer daarom altijd of de simulator op locatie wordt afgeleverd, geïnstalleerd en getest. Het installeren van een simulator op een vroege ochtend (of late avond) en in het weekend moet een mogelijkheid zijn. Bij Immersive denken we graag mee met onze klanten en niks is ons te gek. Simulatoren plaatsen wij het liefst op de begane grond maar kunnen deze ook op andere verdiepingen installeren. Informeer altijd over de leveringsvoorwaarden of bekijk de algemene voorwaarden van de aanbieder van de racesimulator.

Heb je genoeg aan een enkele simulator of wil je juist meerdere simulatoren inzetten voor jouw evenement? Een competitie organiseren doet het onder de bezoekers van het evenement altijd goed. Bij Immersive kunnen er tussen de 1 – 50 simulatoren geleverd worden op locatie, met of zonder begeleiding. Een race simulatoren huren zal ook voor veel vermaak zorgen bij kinderen. De simulatoren van Immersive Experiences zijn geschikt voor kinderen met een minimale lichaamslengte van 1:50 meter. Kortere personen kunnen niet bij de pedalen met hun voeten. Zowel de geoefende sim-coureur als beginnende chauffeur kunnen hun lol op in de simulator. De tractiecontrole, stabiliteit, ABS en op automaat rijden of zelf schakelen kunnen wij per gast aanpassen. Op deze manier kan iedereen racen!

Offerte aanvragen


3. Professionaliteit van de leverancier

Doe onderzoek voordat je in zee gaat met een onbekend bedrijf waarbij je racesimulatoren gaat huren. Een eerste kennismaking via de telefoon geeft vaak al een goede indruk van de leverancier. Controleer daarnaast de betrouwbaarheid van het bedrijf door de volgende punten na te lopen:

1. Raadpleeg de reviews: controleer of de leverancier goede reviews heeft en of deze legitiem zijn.

2. Locatie bezoeken: Breng een bezoekje aan de locatie van het bedrijf om de simulatoren te bezichtigen. Een bezoekje aan de leverancier is erg leuk maar geeft ook een goede indruk van het bedrijf, de simulatoren en professionaliteit.

3. Bekijk de social media accounts (Facebook, Instagram, Youtube etc.)

4. Ga op zoek naar foto’s van eerder uitgevoerde evenementen

5. Vindt jouw evenement in de (verre) toekomst plaats en ben je verplicht om een betaling uit te voeren? Vraag dan de financiële gegevens op (bij de Kamer van Koophandel) van de leverancier. Hierdoor zul je in de toekomst niet te maken krijgen met failliete leveranciers waarbij jij een (aan)betaling bij hebt gedaan.


4. Branding en extras

Het hebben van een racesimulator is belangrijk maar je wil natuurlijk ook dat jouw bedrijf, merk of product in de spotlights komt te staan. Een simulator huren tijdens beurzen, evenementen en feesten trekt massa’s aan bezoekers en zorgt ervoor dat iedereen foto’s en video’s wil maken. Daarom is het verstandig om de simulator te ‘branden’ in jouw gewenste huisstijl. Mogelijkheden voor branding en andere aankleding kan doormiddel van:
1. Stickers aanbrengen op de simulator:

2. Een seat sponsoren: hierdoor krijgt jouw bedrijf of merk een eigen racestoel die op elke simulator past. Met deze sponsorseat krijg je korting op toekomstige evenementen en wordt jullie naam verspreid op elk evenement waarop jullie de simulator huren.

3. Top Gear leaderbord: hierop kun je de tijden van de coureurs bijhouden en komt men gegarandeerd nog eens naar de stand op de beurs toe om de snelste tijd te bekijken.

4. Prijzen: de snelste coureur moet natuurlijk in het zonnetje gezet worden. Informeer  naar de mogelijkheid voor prijzen en het graveren van een leuke titel in de trofee.


5. Tarieven en prijzen

Een scherp tarief is natuurlijk belangrijk maar je wil ook niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en service. Een race simulator huren kan al vanaf een paar honderd euro en loopt vaak op tot enkele duizenden euro’s voor meerdaagse evenementen. Race simulator huren is vergelijkbaar met een auto huren. Met het huren van auto’s kan in verschillende segmenten:

Segment A:
dit zijn de topmodellen zoals de motion simulatoren. Kwaliteit, service, goed materiaal en zeker weten dat jouw evenement een hit wordt. Dit segment is vergelijkbaar met auto’s van merken zoals: Ferrari, Lamborghini en McLaren. Immersive focust zich voornamelijk op deze high end racesimulatoren.

Segment B:
dit zijn kwalitatief goede en robuuste simulatoren zoals de Formule 1. Premium, service is nog steeds belangrijk maar ze moeten qua performance veel aankunnen. Dit segment is vergelijkbaar met auto’s zoals BMW, Audi en Mercedes.

Segment C: dit zijn de alleskunners die vooral veel kilometers moeten maken zoals de normale Formule 1 simulatoren. Service ruil je liever in voor praktisch en er moeten vooral veel mensen kunnen meedoen. Vergelijkbare auto’s zijn de Volkswagen Golf, Seat Leon en de Ford Focus.

Segment D: zolang het maar vier wielen heeft en vooruit komt dan is het in orde. Deze simulatoren worden niet aangeboden door Immersive maar zijn vergelijkbaar met de Red Bull Playseat, Top Gear Racesimulator of Logitech simulator die je bij de Mediamarkt kunt kopen. De simulatoren kun je het beste zien als een Peugeot 206, Renault Clio of Volkswagen Up.

Wat het budget voor jouw evenement is dat hangt natuurlijk van de doelstelling af. Een race simulator huren is niet alles, informeer naar de transportkosten, mogelijkheid voor terugbetaling en wat er gebeurt als een simulator kapot gaat. Niet elke leverancier neemt reserveonderdelen mee of kan een tweede identieke simulator leveren. Mocht je in de toekomst vaker evenementen willen organiseren, vraag dan naar de mogelijkheid voor (stapel)korting(en) of sponsormogelijkheden.

Hopelijk heb ik je wegwijs kunnen maken in de wereld van sim racen, simulatoren huren en evenementen. Immersive is al sinds 2016 begonnen met het verhuren van high end racesimulatoren en dit doen wij met ontzettend veel plezier en toewijzing. Onze racebegeleiders hebben veel affiniteit met racen, zijn vriendelijk en erg flexibel. Kom eens kennis maken in ons Experience Center en ervaar de simulatoren. Een race experience kun je single beleven of reserveer een race experience met een groep.


6. Veelgestelde vragen

Wat is een race simulator huren?

Een race simulator bestaat uit hardware (computer, frame, racestuur, pedalen etc.) en uit software (simulatiegame, besturingsprogramma en overige) om zo realistisch mogelijk een echte race wagen na te bootsen. De race vindt plaats in een virtuele omgeving en dit kan met een enkele simulator of met meerdere simulatoren gekoppeld zijn. De simulatiesoftware kan vrij realistisch worden doormiddel van brandstofverbruik, schades, moeilijkheid, bandenslijtage maar als het niet prettig wordt bevonden dan kunnen er hulpmiddelen gebruikt worden.

Voor welke evenementen kan ik een race simulator inzetten?

Een racesimulator huren is leuk voor vrijwel elk evenement. Houd rekening met de doelgroep, zorg dat de locatie van de stand zichtbaar is en houd rekening met praktische zaken zoals: stroompunt binnen 15 meter van de stand, droge locatie en een vlakke ondergrond. Een simulator huren kan bij Immersive Race Experiences zowel in Nederland, Duitsland, België en andere locaties in Europa.

Welke race simulatoren zijn er?

Er zijn verschillende simulatoren voor elke soort racecoureur in verschillende segmenten. Liggende Formule 1 simulator huren kun je het beste doen als je met Formule 1 auto’s wil racen. Rechtop staande simulatoren huren kun je het beste doen als je een racestoel wil hebben die rechtop staat. Zowel in Formule 1 simulatoren als in de rechtop staande simulatoren kun je racen met 160 verschillende racewagens en op 30 circuits.

Wat zijn de kosten voor een racesimulator huren?

De totale kosten voor het huren van een racesimulator bestaan uit: het huurbedrag van de racesimulator, transport naar de locatie en eventuele extra’s. Extra’s zijn bijvoorbeeld: een Virtual Reality bril, branding of upgrade van de sim met een gordelsysteem, motion platform of triple monitor setup. Een simulator huren kan al voor enkele honderden euro’s zodat jij geen omkijken hebt naar begeleiding of technische problemen.

Wat is inbegrepen bij een racesimulator huren bij Immersive?

Een simulator van Immersive is altijd voorzien van officiële simulatiesoftware met softwarelicentie. De simulatoren zijn altijd schoon, netjes onderhouden en robuust. Televisiestands, frame, racestuur en high end gaming pc’s zijn standaard verzorgd. Transport, begeleiding, extra’s zoals Virtual Reality, gordelsystemen, Top Gear leaderbord, branding en anderen worden per evenement bepaald. Immersive neemt al uw zorgen uit handen en is ruimschoots op tijd aanwezig.

Meer informatie of advies?